Project: KLM

Resultaat

Ik heb een proces doorlopen wat begint bij onderzoek en eindigt bij een uitwerking van het concept dat bedacht is. De uitwerking in dit geval was een prototype. De tussenstappen hierin zijn o.a. schetsen en wireframes. Hieronder een aantal afbeeldingen die het proces weergeven.

Prototype

Het door mij gemaakte prototype staat hier: www.ivegte.nl/TAP

Opdrachtomschrijving

“Het idee wat we hebben is om in te spelen op ‘een gat’ in de dienstverlening van zowel KLM als de online travel markt. We proberen daarbij geen concurrent of vervanger van de huidige KLM core-functionaliteiten te maken. Deze zijn: de bookingtool (eBT), Prepare My Trip (PMT), Internet Check-In (ICI).
We willen een omgeving ontwerpen speciaal voor de ± 24 uur vóór en ná een vlucht. Het moet de KLM passagier vooral op de airport en tijdens de vlucht helpen. We denken hierbij aan actuele informatie en plattegronden, informatie over de bestemming, et cetera. Daarbij zal het dus niet dé KLM-app worden, maar een simpele, handige tool die het reizen makkelijker maakt. Met app bedoelen we in dit geval geen native app, maar een web app. Deze zal uniek worden samengesteld voor de gebruiker en zijn trip. Aan de hand van de boekingscode kunnen we de vlucht, passagiers, vertrek- & bestemming achterhalen en de app daarop personaliseren. Deze moet offline ook beschikbaar zijn, gezien er dagelijks nog veel vluchten zonder Wi-Fi aan boord zijn.”
(Mirabeau, 2013)

DSC_0702 DSC_0706 DSC_0711 DSC_0725 (1)DSC_0732